استاندار کرمان گفت: با دشت وسیعی از روستاهای پراکنده مواجهایم و حدود ۲۵ هزار نفر گرفتار سیل هستند که اولویت اسکان موقت آنهاست.
به گزارش روابط عمومی اداره کل مدیریت بحران استان کرمان، دکتر علی زینیوند صبح امروز ۲۹ دی ماه در ستاد هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در محل فرمانداری رودبار جنوب گفت: ورودی زهکلوت در محل پُل پرچم ۱۵۰ متر از جاده دچار تخریب شده است.
وی ادامه داد: ضمن آنکه در دو نقطه دیگر نیز جاده دچار آسیب شده که ترمیم میشوند اما در مجموع با تدابیری که اندیشه شد اقدامات انجام شده در داخل شهرها آبگرفتگی گسترده نداریم.
استاندار کرمان گفت: ریش سفیدان محلی این حجم از بارندگی را غیرقابل تصور توصیف کردند و هم اکنون با یک دشت وسیع با روستاهای پراکنده مواجهایم که امدادرسانی را سخت کرده است.
زینیوند بیان کرد: از فرمانده نیروی زمینی ارتش برای ارسال تجهیزات به منطقه درخواست کمک کردهایم.
وی با بیان اینکه حدود ۲۵ هزار نفر گرفتار سیل هستند و اولویت اسکان موقت آنهاست ادامه داد: نیازمند مساعدت ملی هستیم و تجهیزات سنگین به ویژه بیل مکانیکی نیاز اصلی است.
استاندار کرمان گفت: با دستکاریهای انسانی در حریم رودخانهها روبرو هستیم و این جرم است و در ستاد مدیریت بحران باید مصوب شود با توجه به دستکاری و تجاوز به حریم رودخانهها تا هر جا که لازم باشد بازگشایی شود.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون ۵۱۰۰ منزل آسیب دیده و ممکن است این عدد به ۶ هزار واحد مسکونی برسد.
زینیوند ادامه داد: در سیل قبل ۱۵۰۰ راس دام تلف شد و برآورد سیل اخیر نیز باید به سرعت انجام شود تا با خرید اضطراری وسایل آسیب دیده مانند یخچال و گاز و تحویل خانوادهها شود.
استاندار کرمان گفت: در حال پهنهبندی منطقه سیلزده و انتخاب مسئول هستیم که مدیریت هر پهنه را باید برعهده داشته باشد تا مدیریت هدفمند انجام شود.
وی با اشاره به این موضوع که پول لازم به حساب شهرداریهای زهکلوت و رودبار واریز میشود، گفت: مهندسی ارتش ارسال تجهیزات را شروع کرده و هماهنگ شده تا به سمت زهکلوت بروند ضمن آنکه اقلام خوراکی مورد نیاز امروز باید به دست مردم برسد و مدیران در منطقه مستقر باشند.
براساس این گزارش، سردار نظری جانشین سپاه ثارالله استان کرمان از نیاز اساسی برای ترمیم سیلبندها گفت و افزود: چند دستگاه ماشین سنگین از واحدهای مختلف سپاه به سمت منطقه در حال ارسال است.
وی ادامه داد: آمادگی پخت نان و غذا و توزیع را داریم. توزیع بستههای غذایی ۷۲ ساعته بین مردم ضروری است. به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان، محمدی معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور نیز در این جلسخ از استاندار کرمان برای حضور میدانی در کنار مردم و نیروها تشکر کرد و گفت: اگر نیاز باشد از طریق استانهای دیگر نیروها را تقویت میکنیم.
وی بیان کرد: به محض فراهم شدن شرایط جدید، پرواز هلیکوپتر شروع میشود و در هر جایی که تعیین شود آماده برپا کردن چادر برای اسکان هستیم و تا رفع مشکل در کنار مردم میمانیم.